Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Επίλογος στους Ήρωες






"Οι μάγοι λένε ότι όπως ακριβώς εμείς εκτρέφουμε κοτόπουλα (gallinas στα ισπανικά) σε ορνιθώνες (gallineros), έτσι κάποιες οντότητες που προέρχονται από ένα διαφορετικό σύμπαν επίγνωσης μας κρατάνε μέσα σε ανθρώπινα ορνιθοτροφεία. Οι μάγοι κάνουν ένα λογοπαίγνιο και λένε ότι αυτές οι οντότητες, που ονομάζονται βολαδόρες (voladores, ελλ. «ιπτάμενοι»), κρατάνε εμάς, τα ανθρώπινα όντα ή seres humanos, μέσα σε ανθρωποτροφεία (humaneros).
Οι βολαδόρες είναι μαύρες σκιές που ορισμένες φορές εμπίπτουν στην αντίληψή μας, αλλά ξεμπερδεύουμε με αυτές εξηγώντας τες ως ξένα σώματα πάνω στον αμφιβληστροειδή μας. Οι μάγοι, μέσω της ικανότητάς τους να βλέπουν άμεσα την ενέργεια, γνωρίζουν το γεγονός ότι αυτές οι σκιές είναι αρπακτικές και ότι μας κρατούν ζωντανούς για να καταβροχθίζουν την επίγνωσή μας. Οι μάγοι λένε ότι η επίγνωση εμφανίζεται σαν λάμψη ή σαν γυαλάδα πάνω σε ολόκληρο το ενεργειακό μας πεδίο, το οποίο αυτοί βλέπουν σαν μια φωτεινή σφαίρα. Για τους μάγους, αυτή η λάμψη της επίγνωσης μοιάζει με πλαστικό βερνίκι που θα έκανε τη φωτεινή σφαίρα να λάμπει ακόμη περισσότερο, αν δεν κατατρωγόταν μέχρι το τελευταίο ψίχουλο.
Εδώ βρίσκεται το σημείο όπου η περιγραφή των μάγων γίνεται πολύ ενοχλητική. Οι μάγοι λένε ότι η μόνη λάμψη επίγνωσης που αφήνουν σε μας αυτοί που μας κατατρώγουν είναι η επίγνωση της αυτοανάκλασης, που σε εμάς τους ανθρώπους εμφανίζεται ως αυτοεκτίμηση ή εγωκεντρισμός. Δηλαδή, το μόνο που μένει σε εμάς είναι το ενδιαφέρον που αναπτύσσουμε για το πρόσωπο μας, τον εαυτό μας και το εγώ μας. Στην προσωπική μας ζωή έχουμε επιβεβαιώσει ότι η μόνη δύναμη που έχει απομείνει στον άμεσο κόσμο γύρω μας είναι η δύναμη της αυτο-σπουδαιότητας και της έπαρσης, που έρχεται μασκαρεμένη με τη μορφή της ταπεινότητας, της ευσπλαγχνίας, του αλτρουισμού, της καλοσύνης – πέστε την όπως θέλετε. Η περιγραφή αυτή των μάγων είναι βέβαια η ύστατη *Νέμεση για μας- δεν θέλουμε να δεχτούμε (το εγώ) ότι κάποιοι μας μεγαλώνουν ως τροφή. " 
Don Juan Matus

Σ' ένα από τα χτεσινά επσδ του 4ου κύκλου-τόμος 5από τους Ήρωες //που επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια αποφάσισα να συνεχίσω κ να δω κ το φινάλε//  ο υπέρ-κακός  Σάιλαρ "παριστάνει" τον Άρχοντα (Βολαδόρες) μέσα στο νου του αστυφύλακα Πάρκερ ο οποίος έχει το χάρισμα ν' ακούει τις σκέψεις των άλλων...(προφανώς ο κακός εισχώρησε στο κεφαλάκι του χοντρούλη πλην συμπαθούς οργάνου..σε φάση που ο δεύτερος "έκαψε κάποια φλάτζα" από.. υπερ-χρήση του προσόντος του (μάλιστα κατόπιν αμοιβής, αφού εργάζεται χρησιμοποιώντας το "χάρισμα")-
Θεωρώ πως είναι κάτι σαν bug στο σύστημα του εγκεφάλου.. θυμάμαι την προσπάθεια να κυριαρχήσουν  σε όλη την επικράτεια του νου ..//να δίνουν εντολές με τόσο πιστευτούς τρόπους, να παίζουν με το νου λες κ ήταν το πιό πολύπλοκο έγχορδο κ αυτοί είναι βιρτουόζοι! ..όμως στην όψη του ήλιου πέφταν "σαν τις σουλιώτισες" ..στην πυρρά:)
"ο αμφιβληστροειδής διακρίνει τις οντότητες στο φως ως σκιές ή ξένα σώματα στο υγρό του ματιού..οκ ναι έτσι είναι! όταν όμως φτάνει κανείς στο σημείο που έφτασε ο αστυφύλαξ δηλ. να υπάρχει η "όντως παρουσία" (προβολή στο πργμτκ περιβάλλον) του Άρχοντα  τότε τι γίνεται;
..πως κερδίζει κανείς μια τέτοια μάχη που δν λέγεται καν "ενεργειακή επίθεση"; Μου έκανε εντύπωση που ο αστυφύλαξ  δηλ. σε μια προσπάθεια να ανασυγκροτήσει τη σκέψη του αντί να κοιτάξει στον ..ήλιο τι έκανε ο μπάμιας; έβαλε τα γυαλιά αλά Νίο κ δήλωσε υπεύθυνα ότι "αυτή θα είναι η πρώτη μέρα της ζωής του μέχρι αυτή να τελειώσει!" κ μετά ήρθε  Σάιλαρ τον έπεισε ότι τον βοηθάει του δημιούργησε όλες τις αποδείξεις του έδειξε τον τόπο εγκλήματος, μέχρι κ τη σκέψη του "ενόχου" άκουσε ο συμπαθής Πάρκερ να προδώνει το σημείο που εβρίσκετο το θύμα..κ ώ!  αφού σάπισε στο ξύλο τον δεμένο "ένοχο" ο Σάιλαρ ξεκαρδίστηκε...ο ήρωας μας είχε χάσει κ τα "άβγα κ τα πασχάλια" που λέει κ ο ..σοφός λαός μας:Ρ (χάριν λόγου το λέμε έτσι;)
σχιζοφρένεια, σατοράκι, σαλότητα Κυρίου, εμπαιγμός των γκρίζων;δαιμονισμός;....

"βρε άντε βγείτε λγκι στον  ήλιο!" που είπε πρόσφατα κι ένας φίλος σε διαδικτυακά* διαπληκτιζόμενους;)
*κι αυτό το "διαδικτυακά" είν' από μόνο του μια ενότητα αναμνήσεων.. από "διασκεδαστικούς" ..βολαδόρες που δημιουργούνται είτε από εκπαιδευόμενους μάγους (απανταχού χάρι πότερ σαν βλέπω :), είτε από τις όντως ..οντότητες...που αρέσκονται σε "γκέι παρέιντ" μπροστά στα μάτια μου, είτε από επίδειξεις δύναμης τρελαμένων ΕΓΩ-ιστών..
πάντως θα μου μείνουν αξέχαστα όλα όσα έζησα στο αστρικό κ νοητικό πεδίο..
το ζητούμενο λοιπόν τόσο για τον αστυφύλακα όσο κ δι ημας είναι το ελευθέριο της βουλήσεως..
αναλαμβάνεις την ευθύνη να είσαι ο εαυτός σου; -όχι ότι λέν' οι άλλοι ο,τι είσαι, όχι ο,τι νομίζεις βλέποντας τους άλλους ότι είσαι, αλλά όταν όντως είσαι εσύ, μέσα κ έξω ο ίδιος, που βαδίζοντας έχεις ξωπίσω σου.. (ή μπροστά σου! :) τη όντως δική σου σκιά..

om bhur bhuva swaha | tat savitur varenyam | bhargo devasya dimahi | diyo yo nah prachodayat|
aum amen αμήν.-



σχετικά links που ήρθαν αφού "μου'σκασε" το θέμα στο κεφάλι:)
(το δεύτερο λινκ περιέχει κομμάτι από παλαιά ειδική έκδοση του περ. Τρίτο Μάτι, με συνέντευξη του Καστανέντα κ των γυναικών αυτόύ..:)
αναφορικά με τους Ήρωες- το επσδ είναι το ..3ο της 4ης σεζόν...

Heroes title.png
ddctd 2 Spider-RIP-

Δεν υπάρχουν σχόλια: